Overige recreatie mogelijkheden

Het gebied rond de Veluwe is enorm veelzijdig en er zijn tal van activiteiten te beleven. Er zijn diverse gezellige steden, dorpen en prachtige attractieparken en dierentuinen in de omgeving.
 

Natuurcentrum Veluwe 

Op loopafstand van de camping ligt Natuurcentrum Veluwe. Het Natuurcentrum vormt het vertrekpunt van diverse excursies en belevenissen in de natuur. Vanuit het Natuurcentrum Veluwe worden er leuke doe-activiteiten in de natuur georganiseerd. Kom meer te weten over de landschappen en cultuur op de Veluwe.

 

Monkeytown Ede 

Monkeytown Ede is een leuke binnenspeeltuin, waar kinderen tot 12 jaar kunnen klimmen, klauteren, rennen en springen. Ook voor de allerkleinsten (tot 4 jaar) valt er genoeg te beleven in de peuterhoek. 

Ouwehands Dierenpark 

Of u nu gorilla's bewondert op tien meter hoogte in de Gorilla Adventure of vanuit de nieuwe observatiepost de beren bespiedt in Het Berenbos. Er valt altijd iets nieuws te ontdekken in Ouwehands Dierenpark

Speeltuin de Korenbloem 

Een feestje voor de kids! Speeltuin de Korenbloem ligt in de Bloemenbuurt in Ede. Voor de toegang wordt een bijdrage van €0,50 gevraagd. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, kijk op de website van De Korenbloem voor meer info. 

Blote voetenpad

Wandelen is leuk! En op blote voeten helemaal. Dit speciale wandelpad in Voorthuizen laat je klimmen over boomstammen en glibberen over rotsen. Met modder, zand en grassprietjes tussen de tenen! 

Speelpark en Maisdoolhof  

In Speelpark en Maisdoohof Voorthuizen valt véél te beleven! Maak een tripje met de helikoper, een ritje met de trein of pak de skelter. Neem een duik in het maiszwembad of dwaal rond door het maisdoolhof. Ben je verdwaald? Klauter dan omhoog in de toren, dat maakt het vinden van het juiste pad ietsjes makkelijker!

Liberation (luisterkeien) route

De Liberation Route laat u beleven wat zich in 1944 en 1945 afspeelde rondom Arnhem, Nijmegen en op de Veluwe. Op 49 locaties in de wijde omgeving liggen veldkeien, de zogenoemde luisterplekken. Op iedere luisterplek is een hoorspel te beluisteren over de indrukwekkende belevenissen van één of meerdere personen in de jaren 1944-1945. Bij de schaapskooi tegenover de camping is zo'n luisterplek.

Wildkanseltochten

Oog in oog staan met edelherten, reeën en wilde zwijnen is een bijzondere gebeurtenis. Helaas is de kans op een ontmoeting met dit wild zeer zeldzaam. In ieder geval moet men er vroeg voor uit de veren of juist tegen de schemer op pad gaan, de juiste plekjes weten en heel veel geduld hebben. Een grote kans om wild te zien is er vanaf de wildkansel De Hindekamp, op circa 2 kilometer afstand van het Natuurcentrum (Achter de camping). Wilt u een keer met een tocht mee? U kunt zich opgeven bij de receptie. 

Golf in de nabije omgeving 

Tijdens uw vakantie golfen? Golfbaan Papendal of Golfbaan Heelsumse Veld zijn gelegen in de directe omgeving van Camping Zuid Ginkel. Golfbaan Papendal vindt u in Arnhem, op ca. 5 minuten rijden vanaf onze camping. Golfbaan Heelsumse Veld is gelegen in Heelsum, op ca. 10 minuten rijden vanaf onze camping. Reserveren is aan te raden, dat kan via onze receptie.