Omgeving

Camping Zuid Ginkel is gelegen in Ede in een bosrijke omgeving aan de rand van de Veluwe.
Ede staat bekend om de slag om Arnhem. In de Tweede Wereldoorlog speelde Ede een belangrijke rol vanwege de luchtlanding van de geallieerde troepen in september 1944, als onderdeel van Operatie Market Garden.

Duizenden hectare aan bos, sprookjesachtige heide, rustgevende vennen en unieke zandverstuivingen: de Veluwe is een bijzonder stukje Nederland!

De Veluwe is gedurende het hele jaar een populaire vakantiebestemming voor wandelaars, fietsers, rustzoekers, natuurliefhebbers en gezinnen.
Of u nu wilt wandelen, fietsen, cultuursnuiven of winkelen in Ede, Apeldoorn of Arnhem. Een bezoek aan Nationaal Park de Hoge Veluwe of het Openlucht Museum. Het kan allemaal en het fijne is, u bent er zo.
Wilt u weten wat er allemaal te doen is in Ede en omgeving? Kijk ook eens op bezoek Ede.nl

Wandelen

Ontdek de natuurrijke omgeving tijdens een wandeltocht. Onze camping grenst aan het bos en ligt op de rand van de Veluwe, waar heel wat mooie wandelroutes doorheen lopen.

Meer over Wandelen

Fietsen

De Veluwe is misschien wel het mooiste fietsgebied van Nederland. Niet gek dat fietsen of mountainbiken op de Veluwe een populaire bezigheid is. Ontdek al trappend de bijzondere veelzijdigheid van de natuur.

Meer over Fietsen

Musea

Alleen al de indrukwekkende geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog zorgt voor mooie routes met prachtige monumenten, gedenktekens en interessante musea. Dit alles maakt dat Ede en omgeving een plek is waar u geweest moet zijn.

Meer over Musea

Overige recreatie mogelijkheden

Het gebied rond de Veluwe is enorm veelzijdig en er zijn tal van activiteiten te beleven. Er zijn diverse gezellige steden, dorpen en prachtige attractieparken en dierentuinen.

Bekijk overige recreatiemogelijkheden