Musea

Een museum bezoeken tijdens de vakantie op de Veluwe? Ontdek de cultuur en historie van de regio. Rond Camping Zuid Ginkel zijn een aantal musea die een bezoek meer dan waard zijn.

 

Nederlands Openluchtmuseum

In het Openluchtmuseum komt de Nederlandse geschiedenis in al haar facetten tot leven. In de gebouwen, de museumstukken en ware verhalen. Ga mee terug in de tijd tot maar liefst twee eeuwen geleden. De mensen uit het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen en trots op hun erfgoed inspireren ze met verhalen.

Het museum is van april t/m oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00. De rest van het jaar beperkte openingstijden en de meeste gebouwen zijn gesloten. Kijk voor meer informatie op de website van het Openluchtmuseum.

 

Oude Ambachten & Speelgoedmuseum 

In het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum is een vaste tentoonstelling te zien van 160 verschillende Oude Ambachten, beroepen en winkeltjes. Verdiep je in vervlogen tijden toen elektriciteit nog bijzonder was en de meeste arbeid nog met de hand gedaan werd. Naast oude ambachten is er ook een speelgoed museum met ouderwetse spelletjes, rijdende treinen, poppenhuizen, antieke beren, oude meccano dozen en meer. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, van 10.00 tot 17.00 uur. In de periode van april t/m september is het museum ook op zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op de website van het Oude ambachten & speelgoedmuseum

 

Kröller-Müller Museum 

Indrukwekkende schilderijen, tekeningen, sculpturen en andere topstukken van moderne meesters. In het Kröller-Müller Museum op Park De Hoge Veluwe bevindt zich de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Leuk is het om een museumbezoek te combineren met een bezichtiging van het Jachthuis Sint Hubertus, het bezoekerscentrum met het Museonder, een picknick, wandeling of fietstocht op het Park. Het museum is op dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Let op: u betaalt entreegeld om het Park binnen te komen. Kijk voor meer informatie op de website van De Hoge Veluwe.
 

Airborne Museum 

Het Airborne Museum herleeft de Slag om Arnhem, die plaatsvond tijdens de Tweede Wereldoorlog. Luister naar de aangrijpende verhalen van Britse, Poolse en Duitse oorlogsveteranen en van de burgers, die doodsangsten doorstonden. Mis tijdens het museumbezoek Airborne Experience niet! In deze ondergrondse ruimte doorloop je letterlijk, stap voor stap, het verhaal van de Slag om Arnhem.

Kijk voor meer informatie op de website van het Airborne Museum