Vlegeldag Bennekom!

Op de vlegeldag (22 augustus 2018) vindt het jaarlijkse vlegelcorso en ringsteken plaats, zowel met oude tractoren als met het aangespannen paard.

En natuurlijk oude ambachten, een boerenmarkt, de grote kindervlooienmarkt en veel muziek.

Vlegeldag wordt al meer dan 30 jaar georganiseerd, tegenwoordig door de "stichting Vlegeldag" te Bennekom. Het is een oogstfeest dat alles te maken heeft met het verbouwen, oogsten en verwerken van graag. Vroeger, in de tijd voor de mechanisatie, werd overal gedorst met behulp van dorsvlegels. Dat was zwaar werk en het is dan ook niet verwonderlijk dat dorsers na afloop behoefte hadden aan een verzetje. De dorsvlegels werden in de stal gehangen en de boerenzoons bewezen hun kracht door hie zo lang mogelijk aan te blijvan hangen. De winnaar werd de "Vlegelkoning" en danste die avond met de meest begeerde boerendochter.

Deze traditie is op de Veluwe in ere hersteld. Tijdens de vlegeldag in Bennekom worden de Veluwse Kampioenschappen Vlegelhangen gehouden.

Camping Zuid Ginkel. Kamperen op de Veluwe14.jpg
Camping Zuid Ginkel. Kamperen op de Veluwe14.jpg

Airborne 2018

AIRBORNE 2018 VOLGEBOEKT!!

Helaas zijn er voor dit jaar geen plaatsen meer beschikbaar! Volgend jaar is het een jubileumjaar.. het belooft een spectaculair programma te worden... U kunt vast reserveren voor 2019... 

            

 

Huiskamer Sir John Hackett

Vanaf Donderdagavond 20 september openen de deuren weer van de "Huiskamer van John Hackett". U kunt hier weer terecht voor een hapje, drankje en voor de 2e keer zal de BINGO gehouden worden. De huiskamer vindt u op onze parkeerplaats.

Ons nieuwe informatieboekje nu ook online te bekijken...

Klik hier om ons boekje te openen....