Corona update - augustus 2021

26 augustus 2021

Gelukkig kan er mag er weer veel meer in ons land, langzaam maar zeker keren we weer een beetje terug naar hoe het was. Toch blijven het onzekere tijden, maar ondanks dat is en blijft één ding zeker; kamperen in eigen land is en blijft mogelijk deze zomer. Dat is goed nieuws! Omdat het soms toch wat onduidelijk is, hebben wij voor u de belangrijkste informatie op een rijtje gezet.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat wij de situatie omtrent het coronavirus en de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten nauwlettend in de gaten houden. Wees gerust dat de gezondheid van onze medewerkers en gasten absolute prioriteit heeft.


Onze maatregelen:

 • Wij schudden geen handen en houden afstand, zonder afstandelijk te zijn.
 • Wij en onze medewerkers zijn alleen aan het werk indien wij in volle gezondheid zijn.
 • Op het terrein, bij de afvalcontainers en op de paden en kampeervelden is de 1,5 meter maatregel van toepassing.
 • In het toiletgebouw blijft het dragen van een mondkapje aan te raden! Hier is het praktisch onmogelijk de 1,5 meter maatregel toe te passen.
 • Maximaal aantal bezoekers per kampeerplek (per dag) is 4 volwassenen, kinderen onder de 13 tellen niet mee.

 

FAQ

Waarom houden jullie, ondanks de landelijke versoepelingen, vast aan bepaalde maatregelen?

Van begin af aan hebben wij als Camping Zuid Ginkel een eigen beleid gevoerd m.b.t. de maatregelenen beperkingen met als doel; veilig, ontspannen en rustig recreëren voor u als onze gast en een veilige en prettige werkomgeving voor ons en ons personeel.
Wij hebben gemerkt, en merken gelukkig nog steeds dat het merendeel van onze gasten dit als zeer prettig ervaart en zich kunnen vinden in onze werkwijze. 
Mede om die reden hebben wij besloten, ondanks de landelijke versoepelingen, een aantal maatregelen toch in stand te houden.


Blijven er extra regels voor het toiletgebouw?

Ja. Er zijn wat extra dingetjes waar je op moet blijven letten in het toiletgebouw. We hebben ervoor gekozen om niet te werken met pijlen en looprichtingen. Dit omdat wij van mening zijn dat u en wij met elkaar prima om kunnen gaan met de huidige omstandigheden. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan willen wij vooral vragen om vriendelijk te blijven, begrip te hebben en zorg voor elkaar te dragen!

Maatregelen toiletgebouw:

 • Het dragen van een mondkapje raden wij nog steeds aan

 • Ook hier geldt 1,5 meter afstand 

 • Hoe ongezellig ook; de afwas doen we even alleen 

 • Probeer drukke douchetijden te vermijden

 • Gebruik de toiletbrilreiniger en was uw handen na elk (toilet)bezoek

 • Kinderen tot 7 jaar mogen niet zonder begeleiding in het toiletgebouw

 

Wat als ik mijn geboekte periode niet kan komen doordat ik, of één van mijn reisgenoten, corona heeft gelopen of in quarantaine moet?

Dat zou heel vervelend zijn! Gelukkig zijn wij een kleine camping waar persoonlijk contact hoog in het vaandel staat. In overleg proberen we de vakantie te verplaatsen naar een andere beschikbare periode. 

 

Wat als ik mijn vakantie wil annuleren omdat ik, of één van mijn reisgenoten, corona heeft opgelopen of in quarantaine moet?

Op dat moment gelden de algemene voorwaarden. Het is alleen mogelijk om een reis te annuleren met restitutie van het betaalde bedrag als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten. 

 

We hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
Hopelijk zien we u komend kampeerseizoen gewoon op de camping! 

Heeft u toch nog een vraag? Neem dan contact op met info@zuidginkel.nl. We staan u graag te woord.