Evenementen in Ede en omgeving

Oud Veluwse Markt in Barneveld!

De Oud Veluwse Markt wordt op 6 donderdagen gehouden in juli en augustus. De eerste markt van dit jaar is op donderdag 13 juli, de laatste markt op donderdag 17 augustus.

Heidemarkten in Ede!

Op 1, 8 en 15 augustus staat er een gezellige heidemarkt in het centrum van Ede.

Heideweek 2017!!

 

De Heideweek vindt jaarlijks plaats in de laatste volle week van augustus (18 t/m 26 augustus 2017), in een periode die gekenmerkt wordt door bloeiende paarse heide, wat de gekozen naam van deze week verklaart.

De 73e Airborne luchtlanding!!

 

Op Zaterdag 16 september 2017 is het weer zover! De 73e Airborne luchtlanding op de Ginkelse Heide.

In Ede landen honderden parachutisten op de Ginkelse Heide. Een luchtlanding met zoveel parachutisten is uniek in Nederland. De luchtlandingen geven een beeld van hoe de Mass Drop er in 1944 uit moet hebben gezien. Na de eerste Mass Drop begint de Airborne Herdenking op de Ginkelse Heide, bij het Airborne monument aan de N224, tegenover de camping. Deze herdenking bestaat uit enkele toespraken, kransleggingen en het spelen van volksliederen. Daarna worden de luchtlandingen vervolgd.

 

Klik hier voor meer informatie

 

 

 

                                                                

 

Liberation (Luisterkeien) route

De Liberation Route laat u beleven wat zich in 1944 en 1945 afspeelde rondom Arnhem,  Nijmegen en op de Veluwe. Op 49 locaties in de wijde omgeving liggen veldkeien, de zogenoemde luisterplekken. Op iedere luisterplek is een hoorspel te beluisteren over de indrukwekkende belevenissen van één of meerdere personen in de jaren 1944-1945.

Wildkanseltochten

Oog in oog staan met edelherten, reeën, wilde zwijnen is een bijzondere gebeurtenis. Helaas is de kans op een ontmoeting met dit wild zeer zeldzaam. In ieder geval moet men er vroeg voor uit de veren of juist tegen de schemer op pad gaan, de juiste plekjes weten en heel veel geduld hebben.

Golfen in de nabije omgeving!

                                                                                                                                                                                                        

                          

Tegenwoordig is er steeds meer vraag naar golfen. Wij spelen hier graag op in en willen u daarom ook graag de 2 golfbanen toelichten in de nabije omgeving.                                                     

                                                                                                               

Golfbaan Papendal in Arnhem op ca. 5 minuten afstand met de auto.

                                                                                                             

Hier vindt u de Edese Golfclub en de Pitch & Putt golfbaan.

De bijzondere 18-holes golfcourse wordt omgeven met prachtige uitzichten op bossen en weiden. Houdt u er rekening mee dat u in het bezit dient te zijn van een GVB.

De golfbaan voor Pitch & Putt bestaat uit 25 holes. Huur uw materialen (of neem ze zelf mee) en begin na een korte instructie direct! U hoeft namelijk niet te kunnen golfen om de baan op te mogen. Met z’n tweeën, met uw gezin of met vrienden: dit spel verrast u iedere keer.

Reserveren is aan te raden en kan via ons.

Kijk voor meer informatie op: http://www.papendal.nl/activiteiten-en-recreatie

Golfbaan Heelsumse Veld in Heelsum op ca. 10 minuten afstand met de auto.

Golfbaan Heelsumse Veld ligt in een prachtig gebied aan de Veluwezoom en is aangelegd op historische grond: het terrein deed in de Tweede Wereldoorlog dienst als luchtlandingsterrein tijdens Operation Market Garden. Het karakter van de baan kan het beste omschreven worden als een inland links course met relatief smalle fairways, lange holes en weinig water.

Een belangrijk uitgangspunt bij het beheer van het golfterrein is dat deze op ecologische basis plaatsvindt. Golfbaan Heelsumse Veld beschikt over drie volwaardige 9 holes lussen, die in wisselende combinaties kunnen worden gelopen.  In totaal zijn er op het complex dus 27 holes voor de golfer ter beschikking.  De driving range heeft 24 afslagplaatsen en er is een uitgebreide oefenaccommodatie. Houdt u er rekening mee dat u in het bezit dient te zijn van een GVB.

Reserveren is aan te raden en kan via ons.

Kijk voor meer informatie op: http://www.gcheelsum.nl 

  

Plekje voor de zomer

Zoekt u nog een mooi plekje midden op de Veluwe tussen bos- en heide? Wij hebben nog mooie en ruime plekken beschikbaar.

Klik hier voor onze zomerarrangementen